Yhteistyösopimus allekirjoitettiin KSAOn osaajat osuuskunnan kanssa
Julkaistu ti 05 helmi, 2019 15:25

Helmikuisen tuiskuisena tiistai-iltapäivänä allekirjoitettiin Kouvolan seudun ammattiopiston ja KSAOn osaajat osuuskunnan välinen yhteistyösopimus.

Sopimuksessa määritellään yhteiset pelisäännöt Kouvolan seudun ammattiopiston ja KSAOn osaajat osuuskunnan väliselle yhteistyölle, ja sen tarkoituksena on tukea opiskelijoiden ammatillisen osaamisen sekä yrittäjyysosaamisen kehittymistä heidän toimiessaan osuuskunnassa. Osuuskunnan toiminnassa painotetaan opiskelijan kasvua vastuuntuntoiseen, yhteistyökykyiseen, taloudellisesti kannattavaan ja yrittäjämäiseen työtapaan.

Allekirjoitettu sopimus tukee KSAOn toiminnan kehittymistä yhä näkyvämmin yrittäjyyskasvatukseen panostavaksi oppilaitokseksi. Sopimus ilmentää myös koulun johdon halua olla tukemassa uudenlaisen oppimisympäristön kehittämistä alati muuttuvassa toimintaympäristössä. Sopimus tukee myös merkittävästi käynnissä olevan toisen asteen ammatillisen koulutuksen reformin toimeenpanoa yrittäjyyskasvatuksen, sekä yrittäjämäisen toiminnan ja ajattelutavan kehittämisen näkökulmasta.

Tällä hetkellä osuuskunnassa on jo yli 20 jäsentä hius- ja kauneudenhoitoalalta. Koska osuuskunta on monialainen ja siten kaikki KSAOn koulutusalat kattava, odotetaan osuuskuntaan runsaasti lisää jäseniä myös muilta aloilta. Osuuskunnan perusajatuksena on mahdollistaa opiskelijoille osaamispisteiden suorittaminen osuuskunnan kautta. Osuuskunnassa opiskelija voi tietysti toimia myös yrittäjänä. Osaamisen riittävästi kartuttua opiskelijoilla onkin mahdollisuus markkinoida omia tuotteitaan ja palveluitaan esim. alueen asukkaille ja yrityksille osuuskunnan kautta.

Lisätietoja osuuskunnasta: antti.hieta@ksao.fi, p. 020 615 6346

"Rehtori Timo Olli ja osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Antti Hieta allekirjoituspuuhissa