Xamk ja KSAO tiivistävät yhteistyötään
Julkaistu to 31 tammi, 2019 10:16

Xamk ja KSAO tiivistävät yhteistyötään

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) ja Kouvolan seudun ammattiopisto (KSAO) allekirjoittivat kumppanuussopimuksen 30.1.2019. Yhteistyön tavoitteena on tuottaa osaavaa työvoimaa sekä tutkimus- ja kehittämispalveluita alueen elinkeinotoiminnan tarpeisiin.

– KSAO ja Xamk ovat jo pitkään tehneet hyvää yhteistyötä, ja tällä sopimuksella voimme tiivistää kumppanuuttamme entisestään. Tämän myötä KSAOn opiskelijoiden opintojen jatko ammattikorkeakoulussa selkiytyy ja helpottuu, Xamkin toimitusjohtaja, rehtori Heikki Saastamoinen kertoo.

– Meidän molempien tavoitteena on tarjota laadukasta ja tehokasta koulutusta ja mahdollistaa joustavat, yksilölliset opintopolut oppilaitosten välille, KSAOn rehtori Timo Olli jatkaa.

Ammattiopistossa opiskeleville tarjotaan esimerkiksi jatkoväyläopintoja, jotka ovat Xamkin avoimen AMK:n opintotarjontaa. Ne ovat laajuudeltaan 30 opintopistettä ja sisältävät alakohtaisia ammatillisia opintoja sekä yleisiä opintoja. Suoritettuaan jatkoväyläopinnot sekä ammatillisen perustutkinnon, opiskelija saa erillishakuoikeuden hakea Xamkin tutkinto-opiskelijaksi Jatkoväylä-haussa. Jatkoväylän opintosuoritukset hyväksytään osaksi AMK-tutkintoa. Toisen asteen opiskelijat voivat opiskella maksutta myös avoimen AMK:n erillisillä opintojaksoilla.

Lisäksi Xamkin ja KSAOn opiskelijoilla on jatkossa entistä enemmän yhteisiä työelämään kytkeytyviä oppimisprojekteja ja tutkintokoulutusten välisiä tapahtumia. Synergiaetuja haetaan myös tilojen osalta: oppimisympäristöjen yhteiskäyttö ja kehittäminen sisältyy yhteistyön tavoitteisiin.

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassaan KSAO ja Xamk innovoivat, suunnittelevat ja toteuttavat alueen elinkeinotoimintaa hyödyttäviä yhteisiä hankkeita. Myös kansainväliset markkinat kiinnostavat niin koulutusviennin kuin TKI-hankkeidenkin osalta. Yrittäjyyttä halutaan tukea mm. osuuuskuntatoiminnan avulla.

Lisätiedot
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

toimitusjohtaja, rehtori Heikki Saastamoinen
puh. 050 312 5151, heikki.saastamoinen@xamk.fi

Kouvolan seudun ammattiopisto
rehtori Timo Olli
puh. 020 615 8130, timo.olli@ksao.fi