Taitaja9 infotilaisuus järjestettiin Pikkukokissa torstaina
Julkaistu pe 19 loka, 2018 14:37

Kouvolan seudun ammattiopisto toteuttaa Kouvolan alueen peruskoululaisille Taitaja 9 -paikalliskilpailun 27.11.2018.

Tähän liittyen järjestettiin torstaina 18.10. klo 15-17 tapaaminen opetusravintola Pikkukokissa Utinkatu 44:ssa, jossa esiteltiin Taitaja9-kilpailua ja samalla myös muuta Skillsin kilpailutoimintaa. Tarkoituksena oli myös herätellä keskustelua
“kädentaidojen merkityksestä” tulevaisuuden työelämässä.

Paikalle oli kutsuttu henkilöitä, jotka jollain tasolla työn kautta ovat tekemisissä kädentaitojen kanssa. Edustettuina oli niin kuvataideopetus, tekstiili- ja puutyöt, kotitalous mutta myös matematiikka ja terveystieto. Keskustelun lomassa saimmekin hyviä ideoita ja vinkkejä kilpailun alueellisen tason ja arvostuksen nostamiseksi.

Illan isäntä Pekka Kurkon lisäksi paikalla piipahti rehtori Timo Olli toivotamassa väen tervetulleeksi sekä koulutusalapäällikkö Markku Maunula, jonka alle kilpailutominta KSAOssa kuuluu. Lisäksi KSAOsta paikalla oli mm. Kaisa-Leea Kurko, joka lisäksi, että on Pekan isosisko toimii myös hänen tuuraajanaan kilpailuasioissa.

Toivottovasti ilta poikii useita joukkueita 7.-9. luokkalaisista edustamaan kouluaan paikallliskilpailussa Kouvolassa marraskuun lopulla. Voittajajoukkue ja jopa toinenkin, riippuen paikalliskilpailun osallistujamäärästä, jatkaa kilpailuja aluekilpailussa, joka järjestetään niin ikään Kouvolassa tammikuussa. Ja kuta ties edelleen Taitaja9-finaaliin Joensuuhun toukokuussa. Onnea.

Erinomaisista tarjoiluista vastasivat opiskelijat KOKKI16A ryhmästä (Jousmäki Anni, Kalajainen Titta, Jasmin Kauppinen, Jenni Pulkkinen, Misa Riivari, Suvi Viitanen), jotka samalla suorittivat opinnoissaan tutkinnon osaa "Tilaus- ja juhlaruokien valmistus". Heidän opettajanaan toimi salissa Terhi Lindsröm-Vasko.