Ammattien ilta veti koulutuksesta kiinnostuneita Veturiin keskviikkona 24.1.
Julkaistu to 25 tammi, 2018 11:11

KSAO esitteli koulutustarjontaansa
uudella tavalla ja uudessa paikassa

KSAOn ammattien ilta järjestettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti kauppakeskus Veturissa, jossa Kino123:ssa esitettiin uutta lyhytelokuvaa koulutuksiin liittyen. Esityksiä oli illan aikana kaikkiaan kolme ja niiden jälkeen vierailijat saivat tutustua koulutuksiin myös elokuvateatterin eteen pystytetyillä esittelypisteillä.

Syy uuteen lähestymistapaan on Ammatillisen koulutuksen uudistus (reformi), joka käynnistyi vuoden vaihteessa. Esimerkiksi helmikuussa Yhteishaun kautta opiskelemaan hakevat ja elokuussa aloittavat opiskelijat suorittavat tutkinton uusilla perusteilla. Mukaan on tullut myös jatkuva haku. Tämä merkitsee entistä yksilöllisempiä opintopolkuja eli aikaisemmin hankittu osaaminen nousee suurempaan rooliin.  Työelämälähtöisyys ja työpaikalla järjestettävän koulutuksen rooli korostuu entisestään.

Esitysten jälkeen haastateltiin KSAOn opiskelijoita ja KSAOsta jo valmistuneita työelämässä toimivia ammattilaisia. Tilaisuuteen oli ennalta kutsuttu mm. alueemme 8. ja 9. luokkalaisia vanhempineen ja pyrittiin eri keinoin tavoittamaan myös kaikkia muita koulutuksesta kiinnostuneita. Tilaisuus oli kaikille avoin ja tarkoitettu siis kaiken ikäisille. Koulutuksia oli esillä aina korttikoulutuksista tutkintoon johtaviin koulutuksiin.

Koulutusalojen ja -sisältöjen lisäksi esitellään yhdistelmäopintoja,  urheiluakatemiaa, kansainvälistä vaihtoa, yrittäjyyskasvatusta, ammatilliseen koulutukseen valmentavaa VALMAa sekä opintoja tukevia toimintoja.

Esittelyssä oli mukana myös KSAOssa aivan uutena käynnistyviä perustutkintoja; tekstiili- ja muotialan perustutkinto (muotiassistentti), kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto (lastenohjaaja/nuoriso- ja yhteisöohjaaja) sekä media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto (kuvallisen ilmaisun toteuttaja).

Tilaisuuteen osallistuneiden kesken arvotaan elokuvalippuja Cheekin Veljeni vartija -leffan ensi-iltaan.