KSAO järjestää Ammattien illan 24.1. aivan uudella konseptilla
Julkaistu ti 16 tammi, 2018 09:28

KSAO esittelee koulutustarjontaansa uudella tavalla

Ammatillisen koulutuksen uudistus (reformi) käynnistyi vuoden vaihteessa. Esimerkiksi helmikuussa Yhteishaun kautta opiskelemaan hakevat ja elokuussa aloittavat opiskelijat suorittavat tutkinton uusilla perusteilla. Mukaan on tullut myös jatkuva haku. Tämä merkitsee entistä yksilöllisempiä opintopolkuja eli aikaisemmin hankittu osaaminen nousee suurempaan rooliin.  Työelämälähtöisyys ja työpaikalla järjestettävän koulutuksen rooli korostuu entisestään.

Kouvolan seudun ammattiopisto järjestää tammikuun 24.1. Ammattien illan kauppakeskus Veturissa KINO123:ssa klo 17-19. Koulutusaloja ja oppimisympäristöjä esitellään lyhytelokuvan muodossa sekä monipuolisesti esittelypisteissä elokuvateatterin edustalla. Noin 10 minuutin pituista lyhytelokuvaa esitetään kaikkiaan kolme kertaa klo 17.15 ja 17.45 ja 18.15.

Esitysten jälkeen haastatellaan KSAOn opiskelijoita ja KSAOsta jo valmistuneita työelämässä toimivia ammattilaisia. Tilaisuuteen on ennalta kutsuttu mm. alueemme 8. ja 9. luokkalaisia vanhempineen ja pyritty eri keinoin tavoittamaan myös kaikkia muita koulutuksesta kiinnostuneita. Tilaisuus on kaikille avoin ja tarkoitettu siis kaiken ikäisille. Koulutuksia on aina korttikoulutuksista tutkintoon johtaviin koulutuksiin.

Koulutusalojen ja -sisältöjen lisäksi esitellään yhdistelmäopintoja,  urheiluakatemiaa, kansainvälistä vaihtoa, yrittäjyyskasvatusta, ammatilliseen koulutukseen valmentavaa VALMAa sekä opintoja tukevia toimintoja.

Esittelyssä on myös KSAOssa aivan uutena käynnistyviä perustutkintoja; tekstiili- ja muotialan perustutkinto (muotiassistentti), kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto (lastenohjaaja/nuoriso- ja yhteisöohjaaja) sekä media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto (kuvallisen ilmaisun toteuttaja).

Tilaisuuteen osallistuneiden kesken arvotaan elokuvalippuja Cheekin Veljeni vartija -leffan ensi-iltaan, joka on 31.1.2018.
 
Lisätietoja antaa
tilaisuuden koordinaattori Tarja Kähärä puh. 020 615 8174, tarja.kahara@ksao.fi.