Sininen suomalainen vieraili luennoimassa Utinkadulla
Julkaistu to 11 tammi, 2018 13:30
Kaarina Suonperä

Suomalainen ruoka tänään -koulutussarjassa vuorossa tänään Kaarina Suonperän luento

Koulutuskokonaisuus perehdyttää osallistujat suomalaiseen ruokaan ja sen alkuperään.Tietoa saadaan niin ikään suomalaisesta ruokakulttuurista ja ruokailutavoista kuin ruuan kasvatuksesta, viljelystä ja prosessoinnistakin. Opitaan mitä on luomu- ja lähiruoka. Opiaant hyödyntämään metsää ja luontoa ravinnon lähteenä sekä valmistamaan suomalaista ruokaa kotona.

Suomalainen ruokakulttuuri on tänä päivänä sekoitus perinteistä suomalaista ruokaa, johon on lisätty eri kulttuurien ja eri maiden ruokia ja tapoja. Maahanmuuttajataustaiset henkilöt eivät tiedä eivätkä osaa välttämättä laittaa suomalaista ruokaa. Samoin suomalaiset ruokailutavat eivät ole heillä tiedossa.

Koulutussarjaa on tehty maahanmuuttajataustaisille henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet suomalaisesta ruoasta ja ovat tekemisissä suomalaisen ruoan kanssa sekä toista suurtalouksissa, kouluissa, päiväkodeissa, vanhusten hoitolaitoksissa, henkilöstöravintoloissa ym. vastaavissa
kohteissa työskenteleville ammattilaisille.

Tänään torstaina suomalaisesta ruokakulttuurista ja ruokailutavoista luennoi KSAOn Utinkatu 44 auditoriossa Kaarina Suonperä. Suonperä on sinisine vaatteineen myös kävelevä ja elävä esimerkki siitä, mikä voima värillä ja hyvillä käytöstavoilla voi olla.

Hilkka Kaarina Suonperä on suomalainen tapakouluttaja, tiedottaja ja toimittaja, joka on esiintynyt tiedotusvälineissä arvioimassa julkisuuden henkilöiden pukeutumista ja tyyliä ja antamassa neuvoja myös tavallisille ihmisille. Hän vierailee kouluissa kertomassa hyvästä käytöksestä ja ruokailutavoista. Toukokuussa 2015 tasavallan presidentti myönsi Suonperälle kamarineuvoksen arvonimen.

Kouluttaja Taru Tojkander on vastannut koulutussarjan toteutuksesta KSAOssa