Sanat haltuun -työpaja kokoontui Utinkadulla maanantaina
Julkaistu ma 11 joulu, 2017 15:38
Aleksis Salusjärvi
Mikko Sarjanen

Lukukeskus on järjestänyt UPM:n tuella ’Sanat haltuun’ -hankkeen lukutaitotyöpajoja teknisten alojen opiskelijoille vuoden 2016 syksystä lähtien ympäri maata.

Maanantaina 11.12. lukutyöpajan paikka Kouvolassa oli Kouvolan seudun ammattiopisto, Utikatu 44, Kouvola. Työelämäluokka.

Ensimmäinen työpajaryhmä oli klo 10 - 11.30 ja toinen ryhmä klo 12.15 - 13.45. Pajoja oli tullut vetämään kirjallisuuskriitikkona ja toimittajana tutuksi tullut Aleksis Salusjärvi ja Atomirotta-yhtyeessä vaikuttava räppäri Mikko Sarjanen, jotka ovat Lukukeskuksen ja UPM:n hankkeen kärkihahmoja.  

Pajojen jälkeen klo 14.00 Työelämäluokassa oli UPM:n edustajien "Mitä UPM tarjoaa nuorelle" -esittely. Aiheina ovat mm. kesätyöpaikat ja oppisopimuskoulutus.

Sujuvaa lukutaitoa tarvitaan laajasti kaikissa ammattiryhmissä. UPM:n tukeman ja Lukukeskuksen toteuttaman Sanat haltuun -hankkeen tavoitteena on innostaa teknisten alojen ammattikoulujen opiskelijat lukemaan ja parantamaan lukutaitoaan. Samalla UPM haluaa Lukukeskuksen kanssa kehittää toimintamalleja opiskelijoiden lukutaidon parantamiseksi tulevaisuudessa. Tavoitteena on myös hankkeen avulla herättää keskustelua ja nostaa tietoisuutta erityisesti ammattikouluissa opiskelevien nuorten lukutaidon kehittämisestä.”

Youtubesta löytyy jo video tapahtumasta Utinkadulla  https://youtu.be/WU3x0accNIQ

Linkki >>> UPM:n Biofore-lehden juttuun aiheesta

Lukukeskuksessa hankkeen yhteyshenkilönä on projektipäällikkö Emmi Jäkkö.

www.lukukeskus.fi

Seppo Mäkinen työsuhdepäällikkö UPM Kymi
Konemies Jarno Simpanen paperitehtaan päällyskoneelta valmistui ammattiinsa oppisopimuksella UPM Kymillä
Sanna Södervik opettaja KSAO