Kulttuurit kohtasivat ruoan äärellä Utinkadulla torstaina
Julkaistu to 28 syys, 2017 13:35

Hyvää ruokaa hyvässä seurassa

Toimitilahuoltajiksi ja kodinhuoltajiksi opiskelevat maahanmuuttajat järjestivät torstaina kulttuurien kohtaamisen pienimuotoisten juhlien muodossa. Tilaisuudesta kehkeytyi kuitenkin  yli 40 hengen tapaaminen, kun vastuukouluttaja Maija-Liisa Jäntin luokkalaiset kutsuivat "syysjuhlaan" mukaan myös rinnakkaisluokat. Tilaisuuteen oli panostettu asuin ja toinen toistaan paremmin herkuin.

Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinnon suorittamisen  syksyllä 2016 aloittanut 19 hengen monikulttuurinen ryhmä on kokonaiduusessaan koossa vielä ja kaikki valmistunevat keväällä 2018. Ryhmässä on edustettuna Somalia, Viro, Venäjä, Moldovia, Thaimaa sekä Kongo. Suurin osa heistä miehiä, sillä naisia on mukana vain kuusi.

Tapahtuman tila oli opiskeijoiden itsenä koristelema ja tarjottavaksi oli tuotu opiskelijoiden itsensä tekemää ruokaa omista kulttuureista. Myös suomalaista oli tarjolla - luonnollisesti 100 vuotiaan Suomen kunniaksi. Maija-Liisa oli tuonut tarjolle mm. itsetekemäänsä mustikkapiirakkaa. Suomi 100 -teema oli esillä muutoinkin heti tilaisuuden alussa kuvin ja sanoin.

Paikalla oli myös ryhmää orientaatiovaiheessa luotsannut Sini Javanainen, joka myös opettanut heille suomea. Lisäksi Päivi Kalliomäki, joka puolestaan opetti väelle ensiapua.

Abdigani
Nimo
Patience
Muhyadin
Mahamed
Abdigani ja Barir
Maija-Liisa ja Päivi
Sini Javanainen