Sähköisiä kulkineita esiteltiin Utinkadulla
Julkaistu ma 24 huhti, 2017 11:35

Sähköisiä kulkineita esiteltiin Utinkadulla

Kouvolan seudun ammattiopistossa Utinkatu 44 toimipisteen pihalla esiteltiin perjantaina 21.4. sähköisiä liikkumisvälineitä klo 10.30-13. Kun maailma muuttuu, ammatillisen koulutuksen on muututtava mukana. Sähköistyminen näkyy mm. automekaanikkojen koulutuksessa. Mekaanikkojen koulutukseen kuuluu nykyisin paljon sähköturvallisuusasioita, sillä onhan eri asia huoltaa sähkömoottoria kuin bensiinimoottoria. Nykyään tietokone onkin mekaanikkojen työkalu.Tulevaisuudessa tarvitaan osaamista juuri digitalisaation, robotiikan ja 3D-tulostuksen parissa.

Sää ei suosinut tapahtumaa mutta se keräsi kuitenkin innokkaimpia asiasta kiinnostuneita. Mukana perjantain tempauksessa oli muun muassa sähköisiä tasapainolautoja, mopoja ja polkupyöriä. KSAOn tapahtuma oli osa Euroopan Unionin rahoittamaa Learning e-mobility (LEMO) -hanketta. Hankkeessa keskitytään sähköajoneuvojen ja niiden latausjärjestelmien kouluttamiseen tarvittavien välineiden ja opetusmateriaalien kehittämiseen. Hankkeessa ovat mukana KSAOn lisäksi oppilaitokset ja yritysyhteistyökumppanit Kroatiasta ja Sloveniasta sekä autopalvelualan yritys Espanjasta.

Tapahtuman aluksi kokoonnuttiin auditorioon, jossa hankevastaava Saku Tiainen valotti hanketta heman enemmän.  LEMO LEARNING E-MOBILITY -hanke on jatkoa jo vuonna 2012 alkaneelle  Europe Electric Car (EEC) -hankkeelle. KSAOlla on hankeessa merkittävä rooli, sillä se tuo hankkeeseen näkemyksen Keski-Eurooppaa kylmemmän ilmastovyöhykkeen sähköautoiluun liittyvistä tarpeista. Rahoitus hankkeisiin tulee EU:n Erasmus+ -ohjelmasta.

Saku Tiainen