Hius- ja kauneudenhoitoala kiinnosti ysiluokkalaisia
Julkaistu pe 17 helmi, 2017 10:26

Hius- ja kauneudenhoitoala kiinnosti ysiluokkalaisia

Kaikille halukkaille alasta kiinnostuneille ysiluokkalaisille oli järjestetty mahdollisuuden tutustua hius- sekä kauneudenhoitoalaan ja samalla uusiin upeisiin ajanmukaisiin opetustiloihin Utinkadulla. Myös vanhemmat ja huoltajat olivat tervetulleita ja heitä olikin mukana kiitettävästi.

Illan aikana opiskelijat antoivatt hius- ja ehostusvinkkejä nuorille, esittelevät alan opiskelumateriaaleja, työvälineitä, kirjoja, työasua ja antoivat tietoa kustannuksista. Samalla kävijät saivat tutustua oppimisympäristöön ja kokeilla itse työskentelyä, kuten miten hiustenleikkausopetus tai värjäämisen opetus aloitetaan. Alaa jo opiskelevat kertovat, kuinka he ovat opintonsa suorittaneet esim. missä ovat olleet työssäoppimisessa. Myös kilpailutoiminnassa mukana olevat ja olleet kertoivat kokemuksistaan ja sen hyödyistä tulevaan ammattiin.

Kosmetologiopiskelijat tekivät illan aikana vierailijoille pikahoitoja ja kaikille osallistuneille annettiin illan päätteeksi myös pieni lahja muistona käynnistään.

Nyt vierailleet eivät suinkaan olleet ainoita tiloihin ja koulutusalaan tällä viikolla tutustuneita, sillä aiemmin niihin on käynyt tutustumassa myös koulutuskokeiluun osallistuneita ja Valmalaisia.

 

Hius- sekä kauneudenhoitoaloista lyhyesti:

Hiusalan ja kauneudenhoitoalan ammattitaidossa korostuvat asiakkaan kunnioittaminen, palvelualttius, vuorovaikutustaidot, vastuuntuntoisuus, luotettavuus ja luonnollisesti kädentaidot. Kouvolan seudun ammattiopistossa voit opiskella kosmetologiksi tai parturi-kampaajaksi.  

KSAOssa opiskellaan hiusalan sekä kauneudenhoitalan perustutkintoja uusituissa tiloissa Utinkatu 44-48:ssa. Samoissa tiloissa toimii asiakaspalvelupiste PikkuSalonki, jossa opiskelijat tarjoavat asiakkaille erilaisia hius- ja kauneudenhoitoalan palveluja ammattitaitoisessa ohjauksessa.