KSAOn lähihoitajaopiskelija Jenna Vainio Taitaja-finaaliin!
Julkaistu to 09 helmi, 2017 09:30

Tiistaina 7.2. kisailtiin Taitajien lähihoitajalajissa kahdella semifinaalipaikkakunnalla, Vaasassa ja Mikkelissä. Osallistujia oli yhteensä 54, joista kahdeksan jatkaa matkaa finaaliin. Mikkelissä osallistujia oli 18, joista kolme pääsi jatkoon.

Taitajafinaaliin päässyt on Jenna Vainio on KSAON kolmannen vuoden lähihoitajaopiskelija, joka suorittaa sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisalassa. Jenna valmistuu tänä keväänä.

Lähihoitajalajissa KSAO on ollut mukana vuodesta 2012 asti. Sijoitukset ovat aiemminkin olleet hyviä. Kaksi vuotta sitten puuttui yksi piste. Jenna, joka oli mukana myös viime vuonna,  jäimme tällöin harmittavasti vain 0,5 pisteen päähän finaalipaikasta. Nyt kanssamme iloitsivat myös muiden oppilaitosten edustajat, koska hekin muistivat hyvin, miten täpärällä finaalipaikka on aiemmin ollut.

Lähihoitajalajissa kilpailutehtävät muodostuvat pakollisten tutkinnon osien perusteella. Näistä Jennan valmennuksessa on ollut mukana mahtavat KSAOn ammattilaiset:

Kasvun tukeminen ja ohjaus tutkinnonosassa Jennaa valmensi Erja Sillanpää, hoito ja huolenpito osuudessa Kaisa-Leea Kurko ja kuntoutumisen tukemisessa Päivi Liiri-Ranta.

Kaisa-Leea matkasi kisoissa Jennan mukana myös hänen huoltajanaan. Lisäksi Jenna harjoitteli ensiapua EA-kouluttaja Johanna Puttosen kanssa ja ravitsemukseen liittyviä asioita Nina Metsolan kanssa. Ja toki kaikki Soten lehtorit ovat tehneet arvokasta työtä.

Taitaja2017 Helsinki
– ammattitaidon suomenmestaruuskilpailut
Helsingissä 15.-18.5.2017

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma Taitaja2017 Helsinki, järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 15.-18.5.2017. Toukokuussa Helsinki on täynnä tämän päivän ja tulevaisuuden huippuosaajia. Nelipäiväinen tapahtuma koostuu SM-ammattitaitokilpailuista, yläkoululaisten kädentaitokilpailusta ja erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ammattitaitokilpailusta. Mestaruuksia ratkotaan yli viidelläkymmenellä eri ammattialalla ja kilpailijoita on mukana yli viisisataa.