Pelialan opiskelijat "digiloikattaneet" helikopterialaa Utissa
Julkaistu pe 03 helmi, 2017 13:54

Pelialan opiskelijat "digiloikattaneet" helikopterialaa Utissa

KSAOn pelialan toisen vuoden opiskelijat ovat olleet työssäoppimassa Utissa helikopteritekniikan opetustiloissa. Tämä on mahdollistanut digiloikan ensiaskeleisiin myös helikopteritekniikan opiskelussa ja opetuksessa.

Pelialan opiskelijoiden TOP-jakso päättyi HeliGO-ohjelman julkistamiseen perjantaina 3.2.2017.

Lähtökohtana pelialan ja helikopterialan yhteistyölle ovat olleet digiloikka ja myös taloudelliset näkökulmat, sillä näin on saatu synergiaetuja. Alunperin oli ajatuksena, että kokonainen pelialan opiskelijaryhmä olisi sijoittunut Uttiin mutta se ei ollut mahdollista. Työssäoppimisjakson toteuttaminen sitä vastoin mahdollisti yhteistyön. Neljä pelialan opsikelijaa aloittikin TOP-jakson Utissa loppuvuodesta.

Toiminta lähti ennakkoluulottomasti eteenpäin. Sisällöntuottajana toimi Hekon opiskelijat ja pelialan opiskelijat toteuttivat ajatusta AR:llä (Augmented reality). Vaikka tavoitteet kokeilusta KSAOn puolelta eivät olleetkaan aivan kirkastuneet, työssäoppimisjakson aikana  saatiin aikaan android-appi helikopterin päivätarkastukseen. Apin nimi on HeliGO.

HeliGOon on sisällytetty kahden KSAOn oppimisvälineen/helikopterin päivätarkastukset. Koneet ovat malleiltaan AB206 ja Dauphin 360. Sovellus ohjaa tekemään tarkastuksen step-by-step, eikä ole mahdollista edetä, ellei aiempi kohta ole kuittattu. Toimista jää jälki.

Toteutus on ollut yksi siirtymävaihe Digiaikaan, jossa tavoitteena on päästä PAPERIsta - TABLETTIin. Lisäksi se on näyttö yhteistyöstä KSAOn sisällä (heko ja peliala). Opiskelijanäkökulmasta kyseessä on ollut myös näyttö osaamisen ja oppimisen kehityksestä. Ja tämä on vasta alkua!

Asiakkaan eli KSAOn puolesta ei voi kuin antaa iso kiitos opiskelijoille; Jani, Aarne, Pauli ja Joona. Työmoraali oli enemmän kunnossa ja roolijako toimi. Mikä parasta he osasivat kääntää asiakkaan vanhakantaiset ajatukset hienoksi appiksi eli käyttösovellukseksi.


Samu Linnimaa, koulutuspäällikkö (heko)