Kultainen Kapusta järjestettiin jo kahdeksatta kertaa
Julkaistu pe 20 tammi, 2017 15:18

Kultainen Kapusta kokkikilpailu järjestettiin kahdeksatta kertaa.
Kilpailu järjestettiin Venäjällä Kingiseppissä.

Kilpailu järjestetään vuorovuosin Suomessa ja Venäjällä. Tällä kertaa oli vuorossa kilpailu Venäjällä ja neljättä kertaa heidän jräjestämänään.

KSAOsta on osallistunut kokkikisaan opiskelijoita seitsemästi ja tällä kertää kilpailuun osallistuivat kolmannen luokan kokkiopiskelijat ( KOKKI 14 A ) Noora Heinonen ja Miisa Lindsted.

Kilpailijoiden tuli valmistaa kolmelle hengelle pää- ja jälkiruoka. Kilpailuaikaa oli maksimissaan neljä tuntia. Kilpailu oli parikilpailu. Raaka-aineet oli määritelty etukäteen ja pääruoan raaka-aineena oli broileri. Jälkiruoka tuli valmistaa rahkasta jaa suklaasta ( pääraaka-aineet ).

Opiskelijoiden tuli suunnitella pääraaka-aineille sopivat lisäkkeet etukäteen ilmoitettuja raaka-aineita käyttäen, laatia annoskortit ja laatia työ- sekä tarjollepanosuunnitelma. 

Kouvolan joukkueen ruokina oli: Herkkusieni-basilikatäytteistä kananrintaa, persilja-bearnaisekastiketta, juurespyreetä, rucola-porkkanoita ja tomaattisalsaa, jälkiruoka: Puolukka-rahkajäätelöä suklaakuvun alla, marinoituja puolukoita, puolukkamelbaa, mantelinougat ja kinuskikastiketta.

Aiemmin ei ole tullut "mitalisijoituksia". Tänä vuonna KSAO:n opiskelijat sijoittuivat kolmanneksi ollen Suomen joukkueista parhaiten sijoittunut. Kilpailuun osallistui 7 joukkuetta joista kolme oli Suomesta ja neljä Venäjältä. Ensimmäiseksi sijoittui Kingisepin joukkue, toiseksi Viipurin joukkue, neljänneksi ESEDU, viidenneksi EKAMI ja kaksi viimeistä sijaa meni Venäläisille. 

Mukana olleet oppilaitokset olivat, Shlisselburgin merenkulun oppilaitos, Kingiseppin kaupan- ja ravitsemuksen oppilaitos, Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto EKAMI, Etelä-Savon ammattiopisto ESEDU, Kouvolan seudun ammattiopisto sekä Venäjältä kaksi oppilaitosta, joista toinen oli Viipurin Aleksandrovan polytekninen oppilaitos.