Taiju Koivula varmisti WorldSkills edustuspaikan AbuDhabiin
Julkaistu ke 18 tammi, 2017 11:25

Taiju Koivula varmisti WorldSkills Suomen edustuspaikan AbuDhabiin

KSAOsta  keväällä 2014 valmistunut kouvolalainen parturi-kampaaja Taiju Koivula varmisti viime viikonloppuna edustuspaikkansa Abu Dhabissa tänä vuonna pidettäviin ammattitaidon WorldSkills-kisoihin. Taiju edustaa Suomea hiusmuotoilussa. Suomen edustajasta käytiin kaksivaiheinen karsinta, jossa molemmissa Taiju oli ylivoimainen.

Taiju on kilpaillut hiusalalla vuodesta 2013. Joulukuun alussa 2016 Taiju voitti vastaavissa kisoissa EM hopeaa Göteborgissa. Kisarupeama on ollut viimeisen puolentoista vuoden ajan sen verran rastasta, että hän lomailee nyt pari viikkoa enne kuin jatkaa harjoittelua tulevaan rankkaan ja vaativaan koitokseen.

Osallistumenen MM-kisoihin ei luonnollisesti ole aivan halpaa hommaa. Kilpailupaketti maksaa noin 8000 euroa ja edellytys Taijun osallisumiselle on ollut rahoituksen järjestyminen. Sponsoreilta Taiju on jo saanut kerättyä lähes koko summan mutta vielä reilu tonni puuttuu. Tällä hetkellä suurimmat sponsorit ovat Kouvolan kaupunki ja Kouvolan seudun ammattiopisto.

Infoa kisoista:
WorldSkills-kilpailu on joka toinen vuosi järjestettävä nuorten kansainvälinen ammattitaitokilpailu. Kilpailussa ratkotaan maailmanmestaruudet noin 50 lajissa, jotka edustavat ammatillisen koulutuksen aloja. Suurimmassa osassa lajeista kilpailijat voivat olla kilpailuvuonna iältään korkeintaan 22-vuotiaita.

Suomessa taustaorganisaationa toimiva Skills Finland ry järjestää yhteistyökumppaniensa kanssa vuosittain Taitaja-, TaitajaPLUS- ja Taitaja9-kilpailut sekä valmentaa ja  lähettää vuorovuosin joukkueen kansainvälisiin WorldSkills- ja EuroSkills -kilpailuihin.

Tapahtumat toteutetaan vuosittain tiiviissä yhteistyössä työelämänkanssa ja mukana eri kilpailulajien järjestämisessä on satoja erikokoisia yrityksiä kaikilta toimialoilta.

Kilpailujen tavoitteena on tehdä tunnetuksi ammatillista koulutusta, edistää työelämän ja ammatillisen koulutuksen yhteistyötä, parantaa eri ammattien ja ammattitaidon tunnettuutta ja arvostusta, esitellä ammatinvalintamahdollisuuksia sekä kannustaa nuoria kehittämään itseään ammatillisesti.