Taiju Koivula kisaa tällä viikolla EuroSkills-kisoissa Göteborgissa.
Julkaistu ti 29 marras, 2016 08:50

Taiju Koivula on 21-vuotias parturi-kampaaja Kouvolasta. Jo pitkään hänen suurimpana unelmana on ollut päästä alansa maailman huipulle. Tähän mennessä hän on saavuttanut Taitajakisoissa SM-kultaa, SM-hopeaa ja SM-pronssia. Viimeisin saavutuksista on kuitenkin
hiusmuotoilun Suomen edustuspaikka tällä viiikolla Göteborgissa käytävissä EuroSkills EM-kilpailuiluissa.
EuroSkillsiin Suomi on osallistunut vuodesta 2008 eli heti ensimmäisestä kilpailusta alkaen.

Kilpailun taustaorganisaatio on WorldSkills Europe -järjestö, joka järjestää myös joka toinen vuosi kansainvälistä WorldSkills-kilpailua. Kilpailussa ratkotaan maailmanmestaruudet noin 50 lajissa, jotka edustavat ammatillisen koulutuksen aloja. Suurimmassa osassa lajeista kilpailijat voivat olla kilpailuvuonna iältään korkeintaan 22-vuotiaita. Seuraava kilpailu järjestetään Abu Dhabissa 14.–19.10.2017. Seuraava luonteva tavoitte Taijulle onkin päästä Suomen edustajaksi sinne.

Taiju on kilpaillut hiusalalla vuodesta 2013. EM-kilpailuihin hän on harjoitellut puolitoista vuotta ja tehnyt lyhennettyä työviikkoa jotta on pystynyt harjoittelemaan todella paljon.
Taijulla on kuitenkin jo kirkkaana mielessä tämä seuraava tavoite, MM-kilpailu. Ensi vuosi on hänelle myös viimeinen mahdollisuus osallistua kisaan ikärajasta johtuen (22v). Uskomme Taijun olevan Suomelle paras mahdollinen edustaja, sillä hänellä on nyt takana puolitoista vuotta säännöllistä, tiukkaa treeniä. Ja EM-kilpailusta olisi nyt erinomainen ponnahdus jatkaa kohti MM-kilpailua. MM-karsinnat käydään 11.12.2016 sekä 15.1.2017.

 

http://www.epressi.com/tiedotteet/koulutus/team-finland-kisaa-eri-ammattialojen-em-mitaleista-talla-viikolla-goteborgissa.html