Anjalan luonto- ja ympäristöalan opiskelijat opintoretkellä Miehikkälän Salpapolulla
Julkaistu ma 07 marras, 2016 13:37
Päivällistarvikkeet on katettu ja ruokaa saa tehdä omaan tahtiin.
Opettajien johdolla matkalla Salpapolkua pitkin 3 kilometrin päähän Bunkkerimuseolle.

Anjalan luonto- ja ympäristöalan opiskelijat opintoretkellä Miehikkälän Salpapolulla

Luonto- ja ympäristöalan perustutkintoa opiskelevat 1.- ja 2.-vuosikurssin opiskelijat Anjalasta lähtivät 20.- 22.syyskuuta Miehikkälän Salpapolulle harjoittelemaan retkeilytaitoja käytännössä. Retki kesti kaksi vuorokautta ja ryhmä yöpyi Salpapolun taukopaikalla, Jermulan eräkämpällä.

YMP15-ryhmän luonto-ohjaajaopiskelijat olivat suunnitelleet ja toteuttaneet ryhmälle ohjelmaa kahdeksi päiväksi. Matkaan lähti YMP15-luokalta kahdeksan opiskelijaa, YMP16-ryhmästä 11 opiskelijaa ja lisäksi kaksi opettajaa. Jermulan eräkämppä sijaitsee Salpapolun varrella, joten retken ohjelmaan kuului myös historiaan tutustuminen. Ryhmä vieraili Miehikkälän Salpalinjamuseolla, sekä eräkämpän lähellä olevissa metsäbunkkereissa ja juoksuhaudoissa. Keskiviikoksi luonto-ohjaajaopiskelijat toteuttivat YMP16-ryhmälle tehtäväradan, jossa rasteilla ratkaistiin niin etäisyyden arviointia kuin hyvää muistia, ensiapu- ja rakennustaitoja vaativia tehtäviä.

Retkellä opiskelijat majoittuivat teltoissa ja valmistivat ruokansa itse retkikeittimillä. Aterioilla syötiin mm. sienipastaa, kasvistortilloja ja jauhelihakeittoa. YMP16-ryhmä kävi opettajien johdolla tutustumassa suunnistuskarttaan ja lähimaastoon sekä suoritti kasvien tunnistustentin. Eräkämpän sauna lämpeni joka ilta ja saunan lämmitysvuorot oli jaettu porukan kesken. Rohkeimmat kävivät uimassa viereisessä Häyhinlammessa.

Kahden teltassa vietetyn yön jälkeen leiripaikan siivous ja telttojen purku sujui porukalla ripeästi ja koululle palattiin torstaina lounasaikaan mennessä. Retkeltä saadun palautteen perusteella mukaan kannatti lähteä ja uusia kokemuksia tarttui useammalle opiskelijalle. Retken aikana kahden eri vuosikurssin opiskelijat myös tutustuivat toisiinsa huomattavasti paremmin kuin pelkästään koululuokassa oppitunneilla istuen.

-Ympäristönhoitajaopiskelija Sanna-

Luonto-ohjaajat opettajan kanssa hetken hengähdystauolla.
Tehtäväradalla lautan rakentamista pohtimassa.
Loukkaantuneen kuljetus EA-rastilla.
Nuotiolla paistettiin myös lettuja ja keitettiin nokipannukahvia.
Salpalinjan varrella metsässä oleviin bunkkereihin käytiin tutustumassa otsalamppujen valossa illan pimennyttyä.
Bunkkerimuseoon tutustuttiin oppaan johdolla.
Ongelmanratkaisutehtävän kimpussa tehtäväradalla.
Tehtäväradan viimeisenä tehtävänä oli sytyttää nuotio ja saada keppien väliin pingotettu naru poltettua poikki.