Kansanedustajavierailu KSAOssa maanantaina 17.10.
Julkaistu ti 18 loka, 2016 12:10
Kouvolan Vihreiden hallituksen varapuheenjohtaja Kaisa Spies, kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto ja KSAOn kulttuurin koulutuspäällikkö Tapani Ranta.
KSAOn rehtori Timo Olli

Kansanedustajavierailu KSAOssa maanantaina 17.10.

Vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto on kritisoinut vahvasti koulutusleikkauksia. Säästöt ja lukukausimaksut ovat hänen mielestään tyhmä ja vaarallinen reitti. Hänen mukaansa pahimmillaan ne johtavat korkeakoulutuksen periytymiseen ja varattomien kouluttamattomuuteen.

Outi Kristiina Alanko-Kahiluoto on suomalainen vihreiden poliitikko, vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja kansanedustaja vuodesta 2007. Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen hän on ollut jo vuodesta 2005. Maanantaina kansanedustaja saapui Kouvolan seudun ammattiopistoon mukanaan delegaatio, johon kuului mm. Kouvolan Vihreiden hallituksen puheenjohtaja Juha Huhtala ja varapuheenjohtaja Kaisa Spies.

Kouvolaan kansanedustajan toi huoli ammattiopistoon voimakkaasti kohdistetuista leikkaus- ja säästövaatimuksista. Paikallisesti asiaa alusti tapaamisessa KSAOn rehtori Timo Olli, jonka jälkeen keskusteltiin aiheesta. Paikalla oli vihreiden poliitikkojen ja jäsenaktivistien lisäksi KSAOsta koulutuspäälliköitä ja myös median edustajia. Reilun parituntisen tapaamisen toivotaan synnyttävän uutta keskustelua myös Arkadianmäellä ja toivottavasti jatkossa johtavan myös korjaaviin toimenpiteisiin ammattiopistojen rahoituskentässä.

Kouvolan Vihreiden hallituksen puheenjohtaja Juha Huhtala
Kansanedustaja Alanko-Kahiluoto ja KSAOn tekniikka ja palvelut koulutuspäällikkö Hannu Salminen