Vientikoulutuksen ensimmäinen vaihe lähtenyt käyntiin BioSammossa Anjalassa
Julkaistu pe 20 touko, 2016 11:36

Vientikoulutuksen ensimmäinen vaihe
lähtenyt käyntiin Anjalassa BioSampo koulutus- ja tutkimuskeskuksessa

Länsiafrikkalaiset vientikoulutusopiskelijat ovat aloittaneet kiertotalouden hyödyntämisen taitojen hankkimisen  BioSampo koulutus- ja tutkimuskeskuksessa toukokuun 9. päivänä. Koulutusohjelma Diploma of Renewable Energy and Entrepreneurship on BioSammon ja Ghanalaisen CREEI koulutuskeskuksen yhdessä järjestämä englannin kielinen koulutusohjelma. BioSammossa järjestettävän koulutuksen esitietovaatimuksena on CREEI:n aurinkosähköön keskittyvän uusiutuvan energian koulutusohjelmaosion suorittaminen.

Ensimmäisessä vaiheessa Anjalassa koulutettavan ja majoitettavan afrikkalaisen opiskelijajoukon vahvuus on korkeintaan 10 opiskelijaa. Syksyllä suunniteltu vahvuus tulee olemaan 15 opiskelijaa ja ensi vuonna vahvuus olisi 15-20 opiskelijaa jatkuvalla rotaatiolla suunnitelmallisella 2-4 vaiheistuksella. Opiskelijat hankkivat osaamista henkilökohtaisien koulutustarpeen mukaan kiertotalouden oppimisympäristössä non-stop -periaatteella.

Kansainvälisen koulutusvalmiuden varsinainen kehittäminen aloitettiin ideavaiheesta BioSampo FREES -hankkeessa 2012-14, jossa tuotettiin mm. englanninkielistä koulutusmateriaalia ja valmennettiin FREES-opettajatiimiä. Uusiutuvan energian ja kokonaisvaltaisen kiertotalouden hyödyntämiselle on Afrikassa ja myös muualla maailmassa kuten Ruotsissa vahvasti kasvava kysyntä.

Ensimmäiset Anjalaan saapuneet opiskelijat kertovat kotiutuneensa Anjalaan yllättävän hyvin ja aloittaneet opiskelun BioSammossa hyvillä mielin. Lähinnä suomalainen ruokakulttuuri vaatii totuttelua.

Lisätietoja:
Tomi Höök
puh. 020 615 5868