Taitaja2016 kisoissa Seinäjoella 10.-12.5. mukana KSAOsta jälleen kolme finalistia
Julkaistu ti 10 touko, 2016 09:22
Joonas, Nelli ja Roosa

Saako KSAOn Taitajamenestys jatkoa?
KSAOsta mukana jälleen kolme finalistia.

Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma Taitaja-kisat, pidetään tänä vuonna Seinäjoella 10.-12.5. Tapahtuma koostui nuorten ammattitaidon SM-kilpailusta sekä Taitaja9- ja TaitajaPLUS -kilpailuista.  Kolmipäiväiseen tapahtumaan oli vapaa pääsy ja näiden kolmen kilpailupäivän aikana tapahtumassa vierailee yleisöä arviolta 50 000 henkeä. Suurimpana kävijäryhmänä olivat ammatinvalintaansa pohtivat peruskoulun seitsemäs-  ja kahdeksasluokkalaiset sekä heidän opettajansa ja oppilaanohjaajansa.

Taitaja-kilpailun tavoitteena on tehdä tunnetuksi ammatillista koulutusta, edistää työelämän ja ammatillisen koulutuksen yhteistyötä, parantaa eri ammattien ja ammattitaidon tunnettuutta ja arvostusta, esitellä ammatinvalintamahdollisuuksia sekä kannustaa nuoria kehittämään itseään ammatillisesti.

Taitajan taustaorganisaationa ja kehittäjänä toimii Skills Finland ry. Tapahtuma toteutettiin myös tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa ja mukana eri kilpailulajien järjestämisessä oli satoja erikokoisia yrityksiä kaikilta toimialoilta.
 
Taitajan ytimenä on nuorten ammattitaidon SM-kilpailu.
Nuorten oman alansa ammattitaidon suomenmestaruuskisoja on käyty Suomessa jo vuodesta 1988. Taitaja-finaalissa suomenmestaruuksista kilpailee vuosittain yli 450 kilpailuvuonna 20 vuotta täyttävää tai sitä nuorempaa nuorta eri ammattialoilta. Finalistit karsitaan ympäri Suomen järjestetyissä semifinaaleissa. Taitaja-finaaliin osallistuu myös useita ulkomaisia vieraskilpailijoita.

Kouvolan seudun ammattiopistolla useita arvomitaleja vuosien varrelta
KSAOlla on jo perinteitä voitoista, sillä kultaa ja himmeämpiä mitaleja olemme saavuttaneet vuosien aikana lukuisia. Muun muassa myös viime vuonna Turussa kolme KSAOn opiskelijaa olivat finaalissa. Tuloksena tuolloin kultaa ja pronssia elektroniikkasarjassa.

Hiusalalta KSAOssa on saavutettu eniten kirkkaimpia mitaleita ja tälläkin kertaa yksi KSAOa edustavista finalisteista on 3. vuoden hiusalan opiskelija Nelli Lilja. Taso finalistien joukossa on tällä kertaa erittäin kova mutta Nellin opettaja ja valmentaja Tarja Korjus uskoo suojattinsa menestykseen.  

Ensimmäisen kerran Taitajafinaaliin lähtee KSAOsta edustajat myös liiketaloudesta. Tilanteelle lisäarvoa tuo se, että merkonomiksi opiskeleva Roosa Vanhatalo osallistui taitajakisoihin vasta ensimmäistä kertaa. Tuloksena heti finaalipaikka lajinaan visuaalinen markkinointi. Toinen finalistimme Joonas Pesu opiskelee Roosan tavoin merkonomiksi ja osallistuu kisaan sarjassa asiakaspalvelu ja myynti. Loistokas saavutus paitsi kisaan lähtijoille myös heidän valmentajaopettajalleen Asta Juvoselle.

Kisoihin on kelpuutettu myös KSAOn väkeä tuomaristoon. Taija Pakarinen tulee toimimaan lajituomarina lajissa lähihoitaja.  Jari Koskinen World Skills expertti lähtee World skills toimensa puolesta elektroniikka alan kilpailuihin, mutta toimii myös lajituomarina lajissa elektroniikka. Kouluttaja Jari Niinimäki KSAO Aikuisopistolta lähtee  päätuomariksi lajissa putkiasennus. Lisäksi mukaan valmentautumismatkalle lähtee kaksi opiskelijaa Jenna Vainio sekä Johanna Kettunen, jotka varmasti tulevat saamaan hyvää kokemusta omaa tulevaa kilpailuosallistumistaan ajatellen.

 

Lisätiedot:
rehtori Timo Olli, Kouvolan seudun ammattiopisto, puh. 020 615 8130
koulutuspäällikkö Leena Vuorenpää, puh. 020 615 8884
lehtori Asta Juvonen (liiketalous), puh. 020 615 8840
lehtori Tarja Korjus (hiusala, puh. 020 615 8712

http://taitaja2016.fi/medialle/