Cleaning in healthcare -hankkeen Suomen loppuseminaari Kouvolassa 14.3.2016
Julkaistu ma 21 maalis, 2016 13:55

CIH- Cleaning in healthcare, Erasmus+ hankkeen Suomen loppuseminaari Kouvolassa 14.3.2016

CIH- Cleaning in healthcare, Erasmus+ hankkeen
Suomen loppuseminaari järjestettiin  14.3.2016 Kouvolan seudun ammattiopistossa, Utinkatu 44-48:ssa.
Tilaisuudessa kerrottiin hankkeen tuloksista ja neljän osallistujamaan sairaalasiivouksesta. Mukana oli edustajia  hankkeeseen osallistuneista maista; Virosta, Tanskasta, Ranskasta ja Suomesta.  Suomesta KSAOn lisäksi edustajia tulee Careasta ja Kastekista eli sairaalasiivouksen osaajia Mikkelistä, Helsingistä ja lähiseudulta.

Tilaisuus alkoi jo klo 10 ja tervetuliaiskahvien jälkeen oli vuorossa hankkeen tulosten esittelyä sairaaloiden puhtauspalveluista vastaaville, alan opettajille ja sairaalahygienian asiantuntijoille. Lounaan jälkeen kuultiin sairaalasiivouksesta ja sen opetuksesta osallistujamaissa ja aiheesta riitti asiaa pitkälle iltapäivään.


Lisätietoja:
Pia Karppela, pia.karppela@ksao.fi, puh. 020 615 8723

Hanke lyhyesti
CIH - hankkeen tarkoituksena on ollut kehittää sairaalahuoltajien ammatillista koulutusta ja työssäoppimista. Kehitystyön tueksi hankkeessa on kartoitettu alan yhteistyötahot, latuvaatimukset ja oppimistavoitteet.Hankkeessa on nostettu sairaalasiivouksen laatua oppimisen tavoitteita kehittämällä ja yhdenmukaistamalla, ja laatimalla ehdotus uudesta ammatillisesta standardista sairaalasiivoustyöhön. Näiden luomisessa on käytetty apuna kartoitusta, joka on laadittu sairaaloissa seuraamalla siivoushenkilöstön työtä, keskustelemalla heidän esimiestensä kanssa sekä tutustumalla uusimpaan tutkimustietoon ja koulutuksen sisältöihin eri oppilaitoksissa. Projektissa on keskitytty varmistamaan, että opiskelijat saavat mahdollisimman laajat, ajantasaiset  ja laadukkaat taidot ja tiedot sekä voivat suorittaa alan tutkinnon.

Uudessa kansainvälisessä verkostossa on ollut mukana neljä eurooppalaista ammatillista oppilaitosta, kolme sairaalaa, siivousalan yrityksiä ja erityisosaajia sekä alueellisia viranomaisia.


Hankkeen tuloksena on parannettu opiskelijoiden ja opettajien mahdollisuutta kansainväliseen työssäoppimiseen ja sairaalasiivoukseen tutustumiseen.