Hiuspuolella kisamenestystä laajalla rintamalla!
Julkaistu ti 09 helmi, 2016 11:15

Hiuspuolella kisamenestystä laajalla rintamalla!

Hiusalan opiskelijat ovat niittäneet menestystä monella rintamalla tänä keväänä. Nelli Lilja varmisti tiensä Taitaja2016 finaaliin Seinäjoelle. Jutta Kekäläinen oli vain piirun päässä hänkin finaalipaikasta. Lisäksi KSAOsta valmistunut Taiju Koivula valikoitui karsintojen kautta edustamaan Suomea EuroSkills-kisoihin Göteborgiin Ruotsiin. Eikä tässäkään kaikki. Santeri Mäntynen pääsi kahden muun finalistin kanssa toteuttamaan kilpailutyötään SIM Finlandin Red Carpetin2015 -kampauskilpailussa.

Seinajoelle Taitaja2016 finaaliin  KSAO edustamaan lähtevä Nelli Lilja on 3. vuoden hiusalan opiskelija. Opiskelun ohella hän työskentelee äitinsä liikkeessä mikä on myös vahvasti edesauttanut hänen kehittymistään alalla. Nelli osallistui semifinaaleihin nyt toista kertaa ja onnistui nyt siis pääsemään loppukilpailuun kisaamaan yhdessä kahdeksan muun finalistin kanssa. Taso finalistien joukossa on tällä kertaa erittäin kova mutta Nellin opettaja ja valmentaja Tarja Korjus uskoo suojattinsa menestykseen.

Edellisvuonna Nellin kanssa semifinaaleissa käväisseen Jutta Kekäläisen kehittyminen on ollut vakuuttavaa. Jutta on vasta toisen vuoden opiskelija ja oli nyt siis jo hilkulla päästä itsekin mukaan finaaleihin. Hänesta kuullaan varmasti vielä. Myös hän valmentaa ja opettaa Tarja Korjus.

Keväällä 2014 KSAOsta valmistunut Taiju Koivula tähtää sitävastoin jo EuroSkills -kisoihin, jotka järjestetään marras/joulukuun vaihteessa Göteborgissa Ruotsissa. Kisoihin Taiju valikoitui Suomen edustajaksi karsintojen kautta, joita on käyty loppusyksystä 2015 ja viimeksi tammikuussa 2016 Helsingissä. Taiju työskentelee tällä hetkellä Lehtomäen Hiuspisteessä, kuten moni KSAOsta valmistunut kilpailumenestyjä häntä aiemmin on tehnyt. Valmennusrinkiin kuuluu mm. KSAOn entinen opiskelija WorldSkills prossimitalisti Kerttu Johansson.

Menestystä saavutti myös KSAOn hiusalan 2. vuoden opiskelija Santeri Mäntynen. Santeri osallistui SIM Finlandin Red Carpet2015 -kampauskilpailuun. Kisaan osallistuttiin töillä, jotka tehtiin harjoittelupäihin aivan omassa tahdissa, kuvattiin ja lähetetiin raadille. Kuvien perusteella valittiin kolme parasta toteuttamaan työtään oikeilla malleilla ja Santeri oli yksi näistä kahden muun finalistin kanssa. Myös Santerin opettajana KSAOssa toimii Tarja Korjus.

Nelli Lilja
Jutta Kekäläinen
Taiju Koivula
Santeri Mäntynen