Taitaja9 kilpailtiin Utinkadulla 9.12.2015
Julkaistu to 10 joulu, 2015 15:21

Taitaja9-paikalliskilpailussa hyvä meininki

Kaikkiaan kuusi joukkuetta oli ilmoittautunut kisaamaan Taitaja9-paikalliskilpailuun Utinkadulle keskiviikkona 9. joulukuuta. Kolmihenkiset joukkueet mittelivät mm. linnunpöntön rakentamisessa, nesteiden sekoittamisessa ja lautasliinan taittelussa. Lisäksi oli tehtäviä turvallisuuspuolelta, lvi:hin sekä elektroniikkaan liittyen.

Tiukassa kisassa voiton otti Valkealan yläkoulun joukkue Ryäskentelijät. Toiseksi tuli niin ikään joukkuen samaisesta koulusta, Tyähenkilöt ja kolmanneksi ylsi Hirvelän koulun joukkue. Muut kolme joukketta palkittiin 4. sijalla. Voittajajoukkeessa kilpailivat Elmeri Korppi, Lassi Laiho ja Iida Mankki.

Voittajat kutsutaan automaattisesti Kouvolassa 26.1.2016 pidettävään semifinaaleihin ja voittaja täältä jatkaa valtakunnallisten Taitaja2016-kisojen yhteydessä järjestettäviin finaaleihin Seinäjoelle.

Taitaja9 on peruskoulun 9.-luokkalaisten kädentaitokisa. Taitaja9 on hauska tapa tutustua eri ammattialoihin. Kisalla halutaan hauskasti ja innostavalla tavalla nostaa kädentaitoa vaativien alojen, erityisesti tekniikan, tekstiilityön ja kotitalouden, tuntemusta. Samalla pyritään kasvattamaan ammatillisen koulutuksen vetovoimaa sekä tehostamaan paikallista yhteistyötä peruskoulujen, ammattioppilaitosten ja yritysten välillä. Eri puolilla Suomea järjestetään vuosittain satoja paikallis- ja aluekilpailuja. Finaali järjestetään Taitaja-kilpailun yhteydessä.

Voittajajoukkeen suoritusnäytettä
Linnunpöntön rakennustehtävänkimpussa
Kiinalaisten syömäpuikkojen käyttö on tarkkaa puuhaa
Voittajakolmikko Lassi Laiho, Iida Mankki ja Elmeri Korppi.
Nesteenmittauksessa oli oltava vakaa käsi ja hyvä yhteistyö
Ei se lautasliinan taitteluniin helppoa ole
Palkintoja jakamassa oli mm. koulutuspäällikkö Hannu Salminen KSAOsta.
Voittajajoukkueen jäsenet palkittiin kultamitalein
Talotekniikan opettaja Pekka Kurko on Tuleva taitaja9 vastaava KSAOssa ja oli tutustumassa kilpailujärjestelyihin vielä tällä kertaa.