KSAOn opiskelija Enja Rantaselle voitto vaatturialan suunnittelukilpailussa
Julkaistu to 05 marras, 2015 13:14

Enja Rantanen otti voiton omaleimaisella toteutuksellaan

The World Congess of Master Tailor -kongressitapahtuman yhteydessä Tampereella järjestetyissä suunnittelukilpailuissa voiton otti KSAOssa vaatetusalan 3. vuotta opiskeleva Enja Rantanen. Tapahtuman järjestää kansainvälinen vaatturiliitto, jossa Suomi on yksi jäsen. Kilpailu oli tarkoitettu vaatetusalanopiskelijoille ja alle 5 vuotta alalla työskenteleville. Tehtävänä oli valmistaa kolmen päivän aikana itse suunniteltu asu kongressin näytökseen. Kunakin päivänä aikaa oli 8 tuntia mutta mm. kaavoitukset oli saanut tehdä etukäteen. Materiaalina kaikilla oli sama valkoinen ja sininen keittovilla.

Tapahtuma, joka oli järjestyksessään 36. ja järjestetään joka toinen vuosi oli nyt ensimmäistä kertaa Suomessa ja ylipäätään Pohjoismaissa. Tänä vuonna mukana oli 24 maata ja osallistujia kaikkiaan 235. Kaikki vaatturi- ja vaatetusalan osaajia.

Kilpailijat olivat karsiutuneet mukaan esikarsinnan kautta, jossa portfoliolla esiteltiin suunnitelma toteutuksesta. Suomesta mukaan pääsi 4 kilpailijaa. Enjan voittoisa työ pääsi esille kongsessissä järjestetyssä muotinäytöksessä ja tilaisuudessa suoritettiin myös palkintojen jako.

Hyvänä Enja pitää kilpailun antamaa kokemusta ja tilaisuutta näin saada jalkaa oven väliin vaatturipiireihin. Myös cv:ssä tämä on varmasti eduksi. Erityiskiitoksen Enja antaa vielä opettajalleen Leila Rasille ja hänen opeilleen.

Enja suorittaa osan työssäoppimisjaksostaan Saksassa Kölnissä paikallisessa vaatturiliikeessä. Hän valmistuu ensi keväänä ja jatkossa siintää voimakkaasti halu yrittäjäksi mikä ei näillä avuilla varmaan olekaan huono vaihtoehto.

Enja on osallistunut myös muihin alan kilpailuihin. TOP-kilpailu Garderobissa innostettiin tuunaamaan vanhasta T-paidasta uusi ja omannäköinen vaate. Enja sijoittui 13-28-vuotiaiden sarjassa toiseksi taidokkaalla Kettukarkki-paidallaan. Kilpailutöitä voi ihailla Instagrammissa #garderobi-tunnisteella.