KSAOsta asiantuntija WorldSkills Hi-Tech Russia -kilpailuissa
Julkaistu to 05 marras, 2015 12:13

Opettaja Jari Koskinen asiantuntijna WorldSkills Hi-Tech Russia -kilpailuissa

Venäjällä Jekaterringburgissa järjestetyissä tekniikan alojen WS HiTech -kisoissa yhtä kansainvälistä asiantuntijaa edusti Jari Koskinen KSAOsta. Jari oli ainoa edustaja Suomesta ja muut kolme tulivat Sveitsistä, Kiinasta ja Thaimaasta. Kunkin expertin mukana kisoissa oli yksi heidän kilpailijansa, joiden tehtävänä oli toimia eräänlaisena osaamistason peilaajina venäjäisille. Nyt järjestetyt kisat olivat Venäjän omat "Taitaja kisat" tällä tekniikan osaamisen alalla.

Jari valittiin tänä vuonna Sao Paolossa järjestetyissä World Skills kisoissa elektroniikka lajin varapääexpertiksi Deputy Chef Expertiksi ja Venäjälle hänet pyydettiin mukaan yhdeksi kansainvälisistä asiantuntijoista. Venäjä hakee kokemuksia kehittääkseen omaa tulevaa World Skills kisojaan neljän vuoden päästä vuonna 2019. Kisat järjestetään joka toinen vuosi ja seuraavat vuoden 2017 kisat käydään Abu Dhabissa. Myös sinne Jari joutuu tehtävänsä puitteissa osallistumaan ja kuten nyt Venäjällä myös silloin hänen kustannuksensa maksaa kokonaisuudessaan järjestävä maa.

Mainittakoon, että esimerkiksi Suomesta poiketen Venäjällä kisailijat tulivat yrityksistä, eivät oppilaitoksista. Iältään he olivat alle 30 vuotiaita. Kisoissa Jekaterignburgisss Jarin mukana ollut kilpailija muuten voitti hopeaa 13 kilpailijan joukosta. Onnittelut!