Kansainvälinen koulutuksen yhteistyösopimus solmittiin Utinkadulla
Julkaistu ma 31 elo, 2015 12:35
KSAOn rehtori Timo Olli, kehittämispäällikkö Asko Jaakkola, CREEI:n koulutusohjelmajohtaja Emmanuel Ndzibah, laitosvastaava Juha Solio ja koulutussuunnittelija Tomi Höök.

Kansainvälinen koulutusyhteistyösopimus allekirjoitettiin Utinkadulla

Vientikoulutustoiminnan käynnistämistä on valmisteltu KSAOn kehittämisyksikön vientikouluhankkeissa BioSammossa. Hanketoiminnan tuloksena on opettajien käyttöön kehitetty vientikoulutustyökaluja ja rakennettu kansainvälistä yhteistyöverkostoa. Kansainvälisiä kumppanuussuhteita on syntynyt useisiin maihin, ja nyt ensimmäinen vientikoulutustilaus on saatu Afrikasta.

Perjantaina 21.8. KSAOn ja ghanalaisen CREEI:n koulutuskeskuksen välille solmittiin koulutusyhteistyötä linjaava sopimus. Asiakirjan allekirjoittivat KSAOn rehtori Timo Olli ja CREEI:n koulutusohjelmajohtaja Emmanuel Ndzibah. Koulutusyhteistyö koskee oppilaitosten yhdessä järjestämää uusiutuvan energian koulutusohjelmaa: ” Diploma in Renewable Energy Entrepreneurship”. Koulutusohjelmassa CREEI järjestää aurinkosähkön hyödyntämiseen ja KSAO biotalouden hyödyntämiseen keskittyvät opintokokonaisuudet.

Ensimmäinen ryhmä afrikkalaisia opiskelijoita aloittaa opiskelunsa Ghanassa tänä syksynä ja sama ryhmä saapuu BioSampoon  koulutukseen Huhtikuussa 2016. Koulutusyhteistyötä pyritään kehittämään siten, että jatkossa koulutusta järjestetään puolivuosittain 1-2 ryhmälle CREEI:n opiskelijoita ja koulutuksen sisältöä laajennetaan.

(CREEI – Center for Renewable Energy Entrepreneurship and Innovation)

Sopimuksen allekirjoitaminen