Medallion for Excellence tunnustus kisatuomisina World Skillsistä
Julkaistu ma 17 elo, 2015 09:00

Suomelle pronssia ja melkoinen tukku korkeatasoista osaamista osoittavia tunnustuksia

WorldSkills kisat, eli ammattitaidon MM-kisat pidettiin tänä vuonna Sao Paulossa Brasiliassa. Yksi edustajista oli KSAOsta parturi-kampaajaksi valmistununut Joona Jaakkola. Joona on jo neljäs KSAOsta valmistunut opiskelija, joka on saavuttanut edustuspaikan tähän hiusalan vaativimpaan kansainväliseen ammattitaito kilpailuun. Kisat alkoivat viime tiistaina avajaisjuhlallisuuksilla ja päättyivät eilen sunnuntaina päätösjuhlaan. Varsinainen kisaaminen tapahtui ke-la 12.-15.8. Suomen edustusjoukkue koostui 36 ammattilaisesta ja luonnollisesti tukijoukoista.

Nuorten ammattitaidon MM-kilpailu WorldSkills huipentui myöhään sunnuntai-iltana päättäjäisiin ja palkintojenjakoon.
WorldSkills-kilpailun taso kasvaa kerta kerralta ja mitalien saaminen on entistä vaikeampaa. Kokonaisuutena Suomen joukkue pärjäsi hyvin, sillä joukkueen 36 kilpailijasta 19 sai suorituksestaan Medallion for Excellence -tunnustuksen. Heistä yksi oli KSAOsta parturi-kampaajaksi valmistunut Joona Jaakkola. Hän edusti KSAOa ja Suomea hienosti päätösjuhlassa, pääsemällä estradille juhlan juontajan haastateltavaksi! Tunnustuksen saaminen tarkoittaa sitä, että kilpailija tai tiimi on saanut oman lajinsa keskiarvoa korkeammat pisteet. Suomi osallistui yhteensä 31 lajiin, joten lähes kahdessa kolmasosassa lajeista kilpailijamme olivat keskiarvon paremmalla puolella.
Suomeen saatiin kisoista mitalikin, kun Pekka Tuukkanen voitti pronssia lajinaan tietokoneet ja -verkot.
Ohessa kuva Joonasta tunnustusmitalin kera ja toisessa Joona poseeraa yhdessä varapääexpertti Katri Pokkisen (Amisto, Porvoo) kanssa. Katri oli kisoissa Joonan tärkein tuki ja toimi yhtenä tuomareista.