Naukiossa vietettiin historiallista kevätjuhlaa
Julkaistu ma 01 kesä, 2015 10:53

Tekniikka ja palvelut Kuusankosken viimeinen kevätjuhla Naukiossa

Nyt päättynyt lukukausi oli Kouvolan seudun ammattiopiston neljästoista. Kulunut 14. lukuvuosi oli Kouvolan seudun ammattiopiston Tekniikka ja palvelut Kuusankoski toimipisteen historiassa erittäin merkittävä. Nyt vietettiin toimipisteen virallista viimeistä kevätjuhlaa. Tosin seillä tulee opiskelemaan vielä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita sekä matkailu-, ravitsemis ja talousalan opiskelijoita mahdollisesti vielä vuoteen 2017 saakka ja maanrakennusalan opiskelijoita ainakin ensi lukuvuoden.

Kuusankoskella Naukiossa sijatseva koulutalo aloitti toimintansa vuonna 1975 ja se toimi ensin 1990 –luvun puolenvälin paikkeille Kuusankosken ammattikouluna, joka oli Utinkadulla Kouvolassa sijaitsevan Kouvolan ammattikoulun sivupiste ja on sen jälkeen eri vaiheiden kautta liitetty nykyiseen Kouvolan seudun ammattiopistoon. Tänä vuonna koulurakennus täyttää siis 40 vuotta.

Kuluneen vuoden opiskelija kaikkiaan KSAOssa oli 2294 ja valmistuvia yhteensä yli 500 opiskelijaa. Koko ammattiopistosta valmistuttiin yli 24 eri tutkintoon. Valmistuvia opiskelijoita KSAOn Naukion toimipisteessä oli yhteensä 69 henkilöä viidestä eri tutkinnosta.

Tilaisuuteen oli tällä kertaa saapunut myös KSAOn rehtori Timo Olli, joka puheessaan ylpeänä valmistuneista korosti heidän saavutustaan yhden heidän elämänsä suuren virstanpylvään äärellä, valmiina työelämän palvelukseen tai jatko-opintoihin. Paikalle oli saapunut myös Kouvolan Mieskuoro, joka esiintymisellään toi tilaisuuteen siihen sopivaa arvokkuutta ja erityisesti, kun he kajauttivat Finlandia hymnin salintäyteiselle yleisölle. Seurakunna tervehdyksen tialisuuteen toi pastori Tuija Nuutinen. Opiskelijan puheenvuoron piti kokiksi valmistuva Miia Heikkkilä. Seremoniat olivat valmiit viimeistään siinä vaiheessa kun yhdessä laulettiin juhlan ja kesän alkajaisiksi niin tuttu suvivirsi.

Onnea vielä kerran kaikille valmistuneille ja menestystä elämässänne.

Koulutuspäällikkö Leena Vuorenpää ja pastori Tuija Nuutinen
Juhlaväkeä
Kouvolan Mieskuoro
Valmistuvia
Opettajat Leena Heikkilä ja Tarja Hermunen
Rehtori Timo Olli juhlapuheessaan
Juhlaväen kahvituksesta vastasi toimipisteessä pari vuotta sijaisena toiminut aina iloinen Riitta Härmä.