KSAOn Taitaja menestys sai jatkoa Turussa
Julkaistu ti 19 touko, 2015 11:00

KSAOn Taitajamenestys sai jatkoa.
Tuloksena kultaa ja pronssia!

Taitaja, Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma pidettiin 5.-7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Tapahtuma koostui nuorten ammattitaidon SM-kilpailusta sekä Taitaja9- ja TaitajaPLUS -kilpailuista.  Kolmipäiväiseen tapahtumaan oli vapaa pääsy ja näiden kolmen kilpailupäivän aikana siellä vieraili yleisöä noin 50 000 henkeä. Suurimpana kävijäryhmänä olivat ammatinvalintaansa pohtivat peruskoulun seitsemäs-  ja kahdeksasluokkalaiset sekä heidän opettajansa ja oppilaanohjaajansa.

Taitajan taustaorganisaationa ja kehittäjänä toimii Skills Finland ry. Tapahtuma toteutettiin myös tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa ja mukana eri kilpailulajien järjestämisessä oli satoja erikokoisia yrityksiä kaikilta toimialoilta.

Taitaja-kilpailun tavoitteena on tehdä tunnetuksi ammatillista koulutusta, edistää työelämän ja ammatillisen koulutuksen yhteistyötä, parantaa eri ammattien ja ammattitaidon tunnettuutta ja arvostusta, esitellä ammatinvalintamahdollisuuksia sekä kannustaa nuoria kehittämään itseään ammatillisesti.
 
Taitajan ytimenä on nuorten ammattitaidon SM-kilpailu.
Taitaja-finaalissa suomenmestaruuksista kilpailee vuosittain yli 450 kilpailuvuonna 20 vuotta täyttävää tai sitä nuorempaa nuorta eri ammattialoilta. Finalistit karsitaan ympäri Suomen järjestetyissä semifinaaleissa. Taitaja-finaaliin osallistuu myös useita ulkomaisia vieraskilpailijoita.

Kouvolan seudun ammattiopistolle kultaa ja pronssia !
Kolme KSAOn elektroniikka-asentajaa: Mikko Suoknuuti, Eero Hyppönen ja Eetu Koskelainen selvittivät tiensä nyt käytyihinTaitaja-finaaliin Turkuun. Eero Hyppänen voitti ja Eetu Koskelainen oli kolmas Taitaja 2015 kisoissa elektroniikkasarjassa! Neljänneksi pistesijoille ylsi Mikko Suoknuuti, joten tulos oli tälläkin kertaa enemmän kuin hyvä. Valmennettavien ohjaajana toimi lehtori Petri Koskinen ja valmentaja kisoihin lehtori Jari Koskinen.

KSAOlla on jo perinteitä voitoista, sillä kultaa ja himmeämpiä mitaleja olemme saavuttaneet vuosien aikana lukuisia. Muun muassa tässä samassa sarjassa Taitaja-Espoo2008 -kisoissa voitti Ville Viitala kultaa huippupistein 99, 25! Mitali on aina saavutus ja pääseminen finaaleihinkin jo sinällään voitto, joten kilpailijoiden kunniaksi järjestettiin mitalikahvituksen opetusravintola Pikkukokin kabinetissa maanantaina 11.5. klo 13. Sankareita juhlittiin, kukin, kakuin ja pienin rahapalkinnoin. Onnea vielä kerran!

Kultamitalisti Eero Hyppänen
Pronssimitalisti Eetu Koskelainen
Poikien huoltajana kisoissa toiminut Petri Koskinen ja poikia valmentanut Jari Koskinen.
Menestys vetää vakavaksi ?
Kisatunnelmissa ksaolaisia
Elektroniikkasarjalaiset yhteiskuvassa