Luokkakokous 50-v autoasentajaksi valmistumisesta
Julkaistu ke 17 joulu, 2014 09:14
Kuvassa istumassa vasemmalta: Martti Orava, Heimo Luukkonen, opettaja Raimo Hänninen, Jorma Virtanen, Ville Salonen, Olavi Karlsson ja seisomassa vasemmalta: Hannu Pötry, Juhani Koskelainen, Pentti Kalliola, sekä rehtori Timo Olli.

Kolmevuotiselta kurssilta 1964 keväällä oli valmistunut 14 oppilasta, joista 8 oli paikalla, sekä silloinen opettaja. Oli todella mukava tavata opiskelukavereita 50 vuoden jälkeen. Osan porukasta tunsin välittömästi, mutta jotkut olivat täysin vieraan näköisiä. Automerkit kyllä muistettiin. Kokoontuminen oli koulun ruokalassa 27.11.2014 12:00 koulun tarjoamalla lounaalla. Ruokailun jälkeen rehtori Timo Olli esitteli moninkertaiseksi laajentuneen opiston toimintaa ja valotti tulevaisuuden visioita, sekä johti meidät auto-osastolle.

Sitä ennen meidät ikuistettiin valokuvalla, jossa olimme seuraavassa järjestyksessä istumassa vasemmalta: Martti Orava, Heimo Luukkonen, opettaja Raimo Hänninen, Jorma Virtanen, Ville Salonen, Olavi Karlsson ja seisomassa vasemmalta: Hannu Pötry, Juhani Koskelainen, Pentti Kalliola, sekä rehtori Timo Olli.

Auto-osastolta siirryimme lähellä olevalle osin vielä rakenteilla olevalle kampukselle, jossa saimme nähdä resurssit varsin monipuolisesta koulutuksesta. Luokkakokous jatkui Fransmannin kabinetissa. Siellä nautimme illallisen ja kerroimme elämätarinamme. Ilmeni, että kaksi luokastamme oli edennyt insinööriksi ja kaksi teknikoksi. Suurin osa paikalla olevista oli tehnyt elämäntyönsä autoalalla. Totesimme, että silloinen koulutus oli ollut varsin kattavaa ja monipuolista ja sitä on voinut hyödyntää muillakin aloilla, kuten itsellänikin maanviljelijänä opit olivat elintärkeitä. Todettiin myös, että koulukiusaamista ilmeni silloinkin kun Penan kanssa vanhoina ojensimme kiusaajaa ja palkkioksi rehtori erotti meidät koulusta joulun alla, mutta erottaminen jouduttiin peruuttamaan johtokunnan päätöksellä heti vuoden vaihteen jälkeen.

Juhani Koskelainen