Opiskelijat palasivat työssäoppimasta ulkomailta
Työelämä tutuksi ulkomailla
Julkaistu ma 15 joulu, 2014 13:45
"Meillä oli englantilaisessa päiväkodissa Finland day ja se meni hyvin. Lauloimme lasten kanssa suomalaisia lauluja ja leikimme suomalaisia pelejä/leikkejä. Lisäksi kerroimme Suomesta Preschoolilaisille ja luimme heille suomalaisia kirjoja", kertovat lähihoitajaopiskelijat Mira Rinne ja Susanna Pakkanen.

Kouvolan seudun ammattiopiston opiskelijoilla on mahdollisuus täydentää koulutustaan suorittamalla osa työssäoppimisestaan ulkomailla. Vastikään  40 opiskelijaa eri ammattialoilta palasi Saksan, Hollannin, Iso-Britannian, Espanjan, Italian, Maltan ja Intian työssäoppimisjaksoilta.

Lvi-alan opiskelijat työskentelivät espanjalaisissa ja saksalaisissa perheyrityksissä Oviedossa Espanjassa ja Horremissa Saksassa, laboratoriotekniikan opiskelijat Bonnissa isoissa tutkimuskeskuksissa ja liiketalouden opiskelijat Maltalla asiakaspalvelutehtävissä. Hotelli- ja ravintola-alan opiskelijat paneutuivat paikallisiin herkkuihin Italiassa ja Maltalla, matkailualan opiskelijat saivat oppia Edinburghissa ja Leverkusenissa isoissa hotelleissa. Kuva- mediataiteen, käsi- ja taideteollisuuden ja vaatetuksen  opiskelijat saivat oppia Kölnin alueella Saksassa teattereissa, gallerioissa ja pienyrityksissä. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat osallistuivat lapsi- ja vanhustyöhön Fuengirolassa Espanjassa ja Hollannissa sekä kodittomien hoitotyöhön Intiassa.

Työssäoppimisjaksot rahoitetaan Euroopan Unionin Erasmus+ ja Leonardo-Mobility –hankkeiden rahoituksella. Alueella toimii myös  William ja Ester Otsakorven säätiö, jonka apurahat  KSAO välittää opiskelijoilleen. KSAO:n opiskelijoista n. 100 suorittaa joka vuosi  4-12 viikon työssäoppimisjakson ulkomailla. Myös aikuisopiskelijat ovat tarttuneet hienoon tilaisuuteen erityisesti sosiaali- ja terveysalalla.  KSAO:n ulkomaille lähtevien opiskelijoiden ikähaitari on 18-55 vuotta. Kevätlukukaudella työelämään ulkomaille lähtee lähes 60 opiskelijaa.

Lisätiedot:
Kansainvälisten asioiden koordinaattori Auli Haapajärvi , auli.haapajarvi(at)ksao.fi, puh. 0206158809.

Viime vuosina työssäoppiminen on laajentunut Intiaan asti. Tänä vuonna Jenni Miettinen ja Suvi Frilander perhtyivät kodittomien hoitotyöhön Amritsarissa. Keskellä opettaja Tanja Kantanen.
Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat olivat tyytyväisiä ulkomaanoppeihin. Erityisesti vastaanottajamaiden työpaikkojen hyvä tiimityöhenki ja asiakkaiden kohtaamisen taito oli mieleenpainuvaa.