Kokemusta rikkaampina työssäoppimisjaksolta ja Euroskills-kisoista Lillestä
Julkaistu ti 14 loka, 2014 12:33
Jari, Eetu ja Mikko tutkimassa matkakuvia
Väenpaljoutta elektroniikan esittelypisteen ympärillä.

Kokemusta rikkaampina
työssäoppimisjaksolta ja
Euroskills-kisoista Lillestä

Lillestä Ranskasta elektroniikan parikilpailussa voiton Suomeen tuoneet Tapio Immonen Oulusta ja Esa Varemo Lahdesta kävivät syksyn aikana KSAOssa valmennustilaisuuksissa opettaja Jari Koskisen isännöiminä. Jari Koskinen toimi kisoissa assistant shop masterina mutta hänellä on myös vetämässä expert-hakemus tulevia kilpailuja varten. Expertin tehtävänä on lähinnä toimia kilpailijoiden eräänlaisena “asianajajana” ja edunvalvojana kisojen aikana ja olla mm. varmistamassa tasapuolista kohtelua.

Tällä kertaa tutustumassa kisoihin Ranskan Lillessä 1.-5.10.2014 mukana olivat myös Eetu Koskelainen ja Mikko Suoknuuti, joille kisakokemus oli hyvää harjoittelua mahdollisia osallistumisia tulevaisuudessa ajatellen. Kilpailut sijoittuivat sopivasti poikien työssäoppimisjaksoon ulkomailla. Tämä työssäoppimisjakso oli poikien mielestä kulttuurillisesti opettavainen ja silmiä avaava. Hyvänä he mm. mainitsivat mahdollisuuden samassa paikassa suorittaa ikään kuin ammattitutkinnon ja perään ammattikorkeakoulututkinnon. Ero on vain tutkinnon keston pituudessa. Tällainen järjestely varmasti myös vapauttaa kalustoresursseja aivan eri tavalla hyötykäyttöön kuin täällä meillä Suomessa.

Elektroniikkapuolen kilpailuosasto oli kokonaisuudessaan suomalaista käsialaa. Isoissa tiloissa Eetun ja Mikon tehtävänä kilpailujen ajan oli toimia alan ja kilpailutehtävien esittelijöinä. Yksi kiinnostusta herättänyt automaatiosovellus oli kananmunan maalaaja. Vierailijoita näiden kilpailupäivien aikana paikalla kävi kaikkiaan 90 000, joista varmaan suuri osa vieraili myös elektroniikkaosastolla.
 

Tapio Immonen ja Esa Varemo voitokkaassa suorituksessaan Lillessä
Voittajien riemua
Automaattinen kananmunan maalauslaite oli tämän kuvassa olevan kaltainen
Koko elektroniikan kilpailualueen kilpailijat, ekspertit ja alueen rakentamisessa auttaneet suomalaiset opiskelijat.
Ympäri Suomea mukaan valittujen opiskelijoiden ryhmäkuva.