Uutta Elinvoimaa-projektilla loppuseminaari 8.10.
Julkaistu to 09 loka, 2014 13:19

Yrittäjämäinen Kymenlaakso
Uutta Elinvoimaa –projektin loppuseminaari

Huhtikuusta 2012 asti käynnissä olleessa Uutta elinvoimaa –projektissa on ponnisteltu Kymenlaaksolaisen yrittäjyyden kehittämiseksi. Kymenlaakson ammattikorkeakoulun hallinnoiman hankkeen aikana kohderyhmään kuuluville, eli Kymenlaaksolaisille rakennemuutoksen johdosta työttömiksi joutuneille tai työttömyysuhan alla oleville on järjestetty erilaisia valmennuksia ja koulutuksia, sekä useita yrittäjyyteen liittyviä tapahtumia ja tilaisuuksia. Projektin konkreettiseksi tavoitteeksi asetettu 10 uutta yrittäjää tullee projektin loppuun mennessä täyttymään. Yksilö- ja ryhmävalmennuksissa on ollut yhteensä mukana reilu 50 yrittäjyydestä kiinnostunutta tai yrittäjäksi aikovaa. 

KSAOn vastuulla hankkeen osatoteuttajana on ollut järjestää kohderyhmäläisille harjoitusyritystoimintaa. KSAOn liiketalouden yksikössä sijaitsevassa harjoitusyritystilassa onkin nuorisoasteen opiskelijoiden ohella valmennettu hankkeen kautta myös aikuisopiskelijoita.    

Projektissa on tehty runsaasti töitä myös yrittäjyysmyönteisyyden lisäämiseksi yleisesti Kymenlaaksossa. Tästä hyvänä esimerkkinä on mm. kahtena vuotena peräkkäin useamman tahon yhteistyönä Kuusankoskitalolla järjestetty Yrittämisen ILO-tapahtuma.

Projektin loppuseminaari pidettiin keskiviikkona 8.10. Kasarminmäellä, Kymenlaakson ammattikorkeakoulun Pajarakennuksessa. Täyteen buukatussa tilaisuudessa kuultiin projektin toiminnan ja tulosten lisäksi myös asiantuntijapuheenvuoroja mm. yrittäjyydestä, personal trainer –valmennuksesta, sekä yhteiskunnassa käynnissä olevista muutoksista ja niiden vaikutuksista.

Kyamkin Painoalapäällikkö Valdemar Kallungin pitämän avauspuheen jälkeen ensimmäisen asiantuntijapuheenvuoron piti yrittäjä ja valmentaja, tv:stäkin tuttu Jutta Gustafsberg, joka painotti ilmeikkäässä puheessaan mm. hyvien elämäntapojen ja itseensä uskomisen merkitystä yrittämisessä. Jutan jälkeen Kyamkin projektipäällikkö Sanna Heimonen ja hankkeessa valmennuksista osaltaan vastannut tohtori Ilkka Virolainen esittelivät lyhyesti hankkeen tuloksia. Toisena asiantuntijapuhujana Aalto-yliopiston dosentti ja tutkimusjohtaja Mika Aaltonen piti syväluotaavan puheenvuoron yhteiskunnan globaalista tilasta ja käynnissä olevasta yhteiskunnallisesta murroksesta. Tilaisuuden päätteeksi Kyamkin koulutusjohtaja Marja-Liisa Neuvonen-Rauhala piti ytimekkään yhteenvetopuheenvuoron.

Uutta elinvoimaa –projekti päättyy 31.12.2014. Lisätietoja projektista ja harjoitusyritystoiminnasta verkkosivulta:

https://www.ksao.fi/projektit/uuttaelinvoimaa.html

Tilaisuus herätti kiinnostusta,70 istumapaikasta ei yksikään jäänyt täyttämättä
Jutta Gustafsberg kertoi konkreettisia esimerkkejä oman yrittämisensä arjesta
Tilaisuudessa oman puheenvuoronsa pitänyt KyAMKin Ilkka Virolainen (vasemmalla) ja Elinvoimahankkeen tukemana yrityksen perustanut Juha Vakkari Buffet-tunnelmissa KSAOn harjoitusyritys-ständillä.
Kyamkin projektipäällikkö Sanna Heimonen esitteli hankkeen toimintaa ja tuloksia