Kuuden maan herkkuja valmistettiin KSAOssa 24.9.
Julkaistu ti 30 syys, 2014 09:01

KUUDEN MAAN HERKKUSOPPA KIEHUI KSAOssa keskiviikkona 24.9.

Opiskelijat ja opettajat Saksasta, Englannista, Italiasta, Ranskasta ja Unkarista kokoontuivat Kouvolaan valmistamaan sesonkiherkkuja.

Kouvolan seudun ammattiopisto isännöi ELOCASS  -Leonardo kumppanuushankkeen työpajaa Kouvolassa 21-25.9. Hankkeeseen osallistuu hotelli- ja ravitsemisalan opiskelijoita kuudesta maasta: Saksasta, Englannista, Italiasta, Ranskasta, Unkarista ja KSAO Suomesta.  Hankkeen tavoitteena on tutustuttaa opiskelijat ja opettajat kumppanimaiden herkkuihin, raaka-aineisiin ja työskentelymenetelmiin. Samalla opiskelijoille ja opettajille muodostuu oma eurooppalainen yhteistyöverkosto, jonka kanssa vinkkejä jaetaan ahkerasti. Yhteiset Facebook-sivustot ovat vilkkaassa käytössä. Opiskelijat ovat toisen asteen hotelli- ja ravitsemisalan opiskelijoita. Edelliset työpajat on pidetty Saksassa Hagenissa ja Leedsissä Englannissa. Saksassa teemana olivat jouluherkut ja Englannissa terveellinen pikaruoka. Seuraavat työpajat ovat Unkarissa ja Italiassa, joiden teemoista päätetään Kouvolassa.

Kouvolassa työskentely aloitettiin maanantaiaamulla klo 9.00, jolloin rehtori Timo Olli toivotti kaikki osallistujat tervetulleiksi KSAOoon. Varsinainen ”Herkkuhetki” järjestettiin keskiviikkona, jolloin opiskelijat ja osin opettajatkin valmistivat yhdessä monikansallisissa ryhmissä illallisen suomalaisista syksyn raaka-aineista, mutta tietenkin jokaisen maan maustamis- ja valmistusmenetelmistä parhaimmat palat poimien.

Illallisen valmistelujen ohella opiskelijat ja opettajat tutustuivat Kouvolan alueella mm. Repoveden kansallispuistoon perinteisen nuotiomakkaran merkeissä sekä Orilammen lomakylän saunaan ja Utin varuskuntaan.

Opiskelijat aloittivat illallisen valmistelun keskiviikkona klo 14 ja illallinen tarjottiin oeptusravintola Pikkukokissa klo 18 alkaen. Paikalle oli saapunut värikas ja kansainvälinen joukko kulinaristeja.

Kyllä veti Antti Kalasenkin suun muikeaksi illan herkut...
Heidi Reese edusti CIMOa, joka on kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija. CIMO kerää, tuottaa ja välittää kansainvälistymistä koskevaa tietoa monien eri asiakasryhmien tarpeisiin.