Suomen koripalloliitto julkaisi Wolf Track -mobiilipelin
KSAOn opiskelijat vahvasti mukana toteutuksessa
Julkaistu ma 25 elo, 2014 15:04

KSAOn opiskelijat mukana Suomen koripalloliitto julkaiseman Wolf Track -mobiilipelin toteutuksessa

KSAOn datanomi opiskelijat Samuel Kajander, Atte Vuorinen ja Mikko Riihelä ovat olleet mukana toteuttamassa Suomen koripalloliiton äskettäin julkaisemaa Wolf Track -mobiilipeliä, jossa seikkailevat MM-kisoihin valmistautuvan Susijengin pelaajat. Pojat opiskelevat pelialaa KSAOssa kolmatta vuottaan. Heidän roolinsa toteutuksessa on ollut sangen merkittävä. Samuel ja Mikko ovat tehneet animaatioita ja mallintaneet pelaajien liikkeitä videoilta, jotta lopputulos olisi ollut mahdolllisimman autenttinen. Pelissä on 6 hahmoa ja erilaisia frameja on tehty varmasti pari sataa. Aten, jonka kesätyön kautta työ pojille alun perin tuli, tehtävänä on toteutuksessa ollut varsinainen koodaus. Pelin toteutuksesta vastasivat KYAMKin Game Design -koulutuksen opiskelijat.

Atte, Samuel ja Mikko ovat ensimmäisiä datanomiopiskelijoita KSAOssa, joilla oli mahdollisuus valita peliala suuntautumisvaihtoehdokseen, kun he kaksi vuotta sitten aloittivat opiskelunsa. Samuel tuli Lappeenrannasta asti kiinnostuksensa perään Kouvolaan. Nyt julkaistun pelin toteutukseen pojat pääsivät tai joutuivat Aten kesätyön kautta. Alun perin pari viikkoiseksi tarkoitettu työ venyi parin kuukauden mittaiseksi ja deadlinen lähestyessä tarvittiin lisää tekijöitä. Tässä vaiheessa Atte otti yhteyttä Samueliin ja Mikkoon, jotka liittyivät pelintekijöiden joukkoon.

Ensi sijaisesti lapsille suunnattu, täysin ilmainen peli julkaistiin elokuun alussa ja on jo ilmestyessään saanut laajaa julkisuutta niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa alan piireissä. Peliä tekiessä punaisena lankana toimi halu tehdä koripallon lajimarkkinointia täysin uudella, lapsia ja nuoria puhuttelevlla tavalla. Sen tarkoitus on rohkaista lapsia omaehtoiseen liikkumiseen, kannustaa terveisiin elämäntapoihin, tähdentää yhteistyön ja joukkuepelin merkitystä elämässä sekä osaltaan myös olla ylläpitämässä meneillään olevaa korisbuumia. Pelin taustalla olevan tarinan on kirjoittanut lasten- ja nuortenkirjailija ja urheilutoimittaja, entinen koripalloilija Juha Vesala Kouvolasta.

Peli on ladattavissa osoitteessa:
http://www.wolftrack.fi/

Pelimiehet, Samuel Kajander, Atte Vuorinen ja Mikko Riihelä