Pohjois-Kymen Sähkötarvikeen lahjoitus KSAOlle yhteistyön merkiksi
Julkaistu ma 19 touko, 2014 15:12

Pohjois-Kymen Sähkötarvikkeen ja Kouvolan seudun ammattiopiston yhteistyö konkretisoitui


Kouvolan seudun ammattiopisto/KSAO Aikuisopisto vastaanotti Pohjois-Kymen Sähkötarvikkeen lahjoittaman opetuskäyttöön tarkoitetun TAAJUUSMUUTTAJAN KSAO Utinkatu 44-48 toimipisteessä perjantaina 16.5. klo 10.00.

Pohjois-Kymen Sähkötarvikeen ja Kouvolan seudun ammattiopiston yhteistyö konkretisoitui laitelahjoituksen merkeissä. Lahjoituksen vastaanottotilaisuudessa PKST:n toimitusjohtaja Jouko Toivonen lahjoitti taajuusmuuttajan, jonka vastaanotti KSAOn puolesta rehtori Timo Olli. Tilaisuudessa mukana olivat myös Mika Toivonen, aikuskoulutuspäällikkö Marja Sarante sekä kouluttaja Juhani Torvi.

 

Taajuusmuuttaja on sähkölaite, joka kytketään kahden erillisen sähköverkon välille. Yleisin käyttökohde on kytkeä taajuusmuuttaja sähkömoottorin tai -generaattorin ja valtakunnallisen sähköverkon väliin. Tällöin taajuusmuuttaja on osa moottori- tai generaattorikäyttöä, missä se vastaa moottorin tai generaattorin ohjauksesta. Yhtenä suurimpana etuna taajuusmuuttajan käytössä on energian säästö, kun moottoria käytetään aina prosessin tarpeen mukaisella nopeudella. Taajuusmuuttajia voidaan käyttää monissa teollisuuden sovelluksissa, joissa on käytössä vaihtosähkömoot-toreita. Tyypillisimpiä sovelluksia ovat pumppu- ja puhallinkäytöt, hissit, kuljettimet, paperikoneiden voimansiirrot sekä yleisesti kaikki vaihtosähköpohjaiseen voimansiirtoon perustuvat laitteistot kuten esimerkiksi laivojen potkurikäytöt, sähköautot ja hybridiautot sekä tuulivoimalat.