Kuudennesta peräkkäisestä Taitajakultasta taisteltiin loppuun asti.
Julkaistu pe 11 huhti, 2014 12:30
Kilpailijoita tarkkaillaan monestakin kulmasta.

Kuudennesta peräkkäisestä Taitajakultasta taisteltiin loppuun asti.


Lahdessa järjestettiin tällä viikolla 8.-10. huhtikuuta Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtumaTaitaja2014. Sen yhteydessä järjestettiin Taitaja-finaalit,  joissa 20-vuotiaat tai sitä nuoremmat ammatillisten oppilaitosten opiskelijat mittelivät ammattitaidon SM-mestaruuksista.

Nuorten oman alansa ammattitaidon suomenmestaruuskisoja on käyty Suomessa jo vuodesta 1988. Nyt Lahdessa kisaamassa oli kaikkiaan noin 400 nuorta 44 eri alalta. KSAOa edusti hiusmuotoilussa jo viime vuonnakin voiton ottanut  Taiju Koivula. Huippujännittävässä ja kovatasoisessa finaalissa hertisi tänä vuonna hopeaa, mikä on hyvä saavutus kisassa, jossa oli peräti neljä edellisvuoden finalistia kisaamassa. Voiton otti ansaitusti Salon seudun ammattiopiston Siiri Härmä, joka viime vuonna oli neljäs. Muut viime vuoden finalistit eivät yltäneet mitaleille.

Kaukana eivät olleet muissa lajeissa pronssitkaan. Tieto- ja tietoliikennetekniikkaa edustanut Mikko Suoknuutin sijoitus oli sarjassaan neljäs ja Eetu Koskelaisen kuudes. Mikon ja Eetun menestyksen arvoa nostaa vielä se, että kilpailijat ovat vasta kakkosluokan opiskelijoita. Ilmanvaihtoasennuksesta kisaamaan lähtenyt Miika Tuominen oli myös lajissaan neljäs ja Onni Saavalainen ylsi seitsemänneksi. Onni edusti KSAOa myös viime vuonna.

Muut KSAOa edustaneet finalistit olivat hotelli-, ravintola- ja cateringalan kolmannen vuoden opiskelijat Hanna Vainio ja Julia Eriksson. Sarjassa mukana oltiin vasta toista kertaa ja tuloksena  nyt seitsemäs sija.

Onnittelut mitalistille ja  kaikille finaaliin osallistuneille! Mitali on aina saavutus ja pääseminen finaalinen jo sinällään voitto, joten kilpailijoiden kunniaksi järjestetään mitalikahvitus Kouvolan seudun ammattiopiston Barista-kahviossa (Utinkatu 44-48) maanantaina 14.4. klo 10.00, joka on myös kutsuna tiedotusvälineille ilmoitettu.


Lisätiedot:
Rehtori Timo Olli, Kouvolan seudun ammattiopisto, puh. 020 615 8130
KSAOn joukkueenjohtaja Pekka Kurko, puh. 020 615 8187


http://www.taitaja2014.fi/fi/tulokset

Miika Tuominen suorituksessaan
Taiju Koivula suorituksessaan
Onni Saavalainen tarkkana
Eetu Koskelainen tarkassa puuhassa
Mikko Suoknuutin suoritus rankattiin neljänneksi
Julia Eriksson ja Hanna Vainio työn tuoksinassa